Designbetoni

Kuivasiroitelattiat
Kuivasiroitelattiat ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti ja syystäkin. Kuivasiroite, kuten Mastertop, hierotaan betonin levityksen jälkeen massan pintaan ja koneellisesti hierottuna lopputulos on todella kova ja käyttövalmis lattia. Kulutusta vaativissa kohteissa, kuten varastoissa, halleissa ja autotalleissa Mastertop-lattia on ainoa oikea vaihtoehto, se on yhtäpuuta betonin kanssa, eikä irtoile käytössä, kuten esim. epoksi pinnoitteet tekevät. Kuivasiroitelattiat ovat saavuttaneet suuren suosion myös design betonilattioiden kautta myös kotitalouksiin.

Kuivasiroitelattiaa

 

Leimasinbetoni
Leimasinbetonilattia antaa aivan uuden ulottuvuuden betonin käytössä. Leimasinbetonin tarkoitus on mallintaa joku haluttu kuviointi mahdollisimman tarkasti, suoraan betonin pintaan. Tämä tapahtuu valun yhteydessä, jossa halutulla leimasinkuviolla pintaan tehdään kuviointi. Kuviointeja löytyy useista kivetysmalleista erilaisiin puujäljitelmiin. Oikeilla väriaineilla saadaan tekstuuri vaikuttamaan mahdollisimman autenttiselta. Tämä tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon pihakivetyksille ja terassin verhouksille.

plleima

Läpivärjäys ja hapotus

Betoni sisustuselementtinä on Suomessa ollut hyvin heikosti tunnettu, mutta nykyään tietoisuus eri mahdollisuuksista lisääntyy koko ajan ja rakentajat ovatkin jo alkaneet ymmärtämään miten hyvän vaihtoehdon betoni tarjoaa perinteiselle laatoitukselle tai puulattialle. Nykyaikaiset hapotus- ja värjäystuotteet ja menetelmät tarjoavat lähes tulkoon rajattomat mahdollisuudet hyödyntää betonia sisustuksen keskipisteenä. Tämä voidaan suorittaa sekä uudiskohteisiin, että vanhoihin betonilaattoihin.

plhappo

 

Jälkihoito, Pölynsidonta ja silikaattikäsittelyt

Juuri valetun betonilattian jälkihoitaminen kannattaa aloittaa samantien. Tarjoamme erilaisia vaihtoehtoja, käyttötarkoituksesta riippuen. Perus varhaisjälkihoitoaine ruiskutetaan jo valun yhteydessä betonin pintaan, jolloin se sulkee betonihuokosia tehokkaasti ja estää liian nopean kuivumisen. Liian nopea kuivuminen voi johtaa lattian runsaampaan halkeiluun ja jopa käyristymisiin. Valun jälkeen voidaan vielä jälkihoitoa tehostaa jälkihoitoaineella, joka haihtuu muutaman viikon kuluessa pois betonin pinnalta.

Pölynsidontaa taas suositellaan esimerkiksi ulkovarastoihin ja autotalleihin jossa betonilattia jää muuten paljaalle betonipinnalle. Pölynsidonta-aineen tarkoitus on tehdä pinnasta ilma- ja vesitiivis, jolloin se estää betonipölyn nousemisen lattiasta huoneilmaan ja samalla myös suojaa pintaa ulkoisilta tekijöiltä.

Silikaattikäsittelyt ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa elintarvikealalla, jossa hygieenisistä syistä betonilattian tiiviyden merkitys korostuu huomattavasti. Tällä käsittelyllä saadaan betonilattian pinta tiivistettyä ilma ja vesitiiviiksi ja pintaa myös lujitettua entisestään imeyttämällä silikaattia betonin sisään. Silikaatti on aivan ehdoton kaikkiin sisätilohin tuleviin design-lattioihin jotka jäävät betoni tai kuivasiroite pinnalle. Siinä missä lakat ja muut käsittelyt muodostavat pinnan päälle erilisen kalvon, imeytyy silikaatti osaksi runkoainesta.